Dag 4 - no sleep

Claire in de ontbijtzaal de verraders seizoen 4

Het is dag 4 van De Verraders. En dus ook de vierde nacht dat ik niet of nauwelijks heb geslapen. Het resultaat is dat ik met m’n kekke bril de ontbijtzaal kom ingelopen, want ik ben zó moe dat m’n ogen m’n lenzen niet kunnen verdragen die ochtend. Een leuke indicatie om aan te geven hoe intens dit spel is. Ik kom met een lach de ontbijtzaal in, maar zo vrolijk en energiek ben ik helemaal niet.

Weet je wie er ook niet zo vrolijk is? Jeremy. Die besluit bij het krieken van de dag een tweepersoonsgraf te graven voor zichzelf en Tom. Ik was in shock. Shock! Waar komt zijn verdenkmaking vandaan joh? Dit is de vraag die de rest van de dag door mijn hoofd ging. Heeft hij iets gezien of gehoord waardoor hij zo zeker is van z’n zaak? We zullen het nooit echt weten. Wat we wel weten is dat Jeremy z’n gevoel het in ieder geval bij het rechte eind heeft. Dat kunnen we over mijn gevoel niet echt zeggen. Maar hóe mooi heeft Tom die rol van Verrader gespeeld? Dikke vette chapeau naar deze man.

Tijdens een missie van de verraders seizoen 4

Dan de missie waar we er ook achter kwamen wie er op die dodenlijst stonden. Hoe kansloos die was hoeven we verder geen woorden aan vuil te maken. Gelukkig gold dit ook voor het andere team, dus dat verzachtte het enigszins. De missie zou ten einde komen wanneer de deur weer open zou gaan. Wie er vervolgens door die deur kwamen lopen was een complete verrassing. We hebben sinds dag één wel zitten speculeren waar die vier personen zijn gebleven die geen sleutel hadden bemachtigd, maar dit sloeg toch in als een bom. Ik kan niet zeggen dat ik het heel leuk vond, want dit betekende dat ik weer minder kans maakte op die finale en dus de buit. Dat Alex, Jill, Bep en Mo de vier namen op de dodenlijst waren, vond ik dan ook helemaal niet erg. Hoe naar dat ook klinkt.

De rest van de dag is er gespeculeerd, gekonkeld, achter ruggen om gepraat, zijn er nieuwe theorieën bedacht, etc. Eigenlijk dus gewoon een typische dag in het programma waarin je brein heel anders functioneert dan in het dagelijks leven. Ook in mijn hoofd is er van alles omgegaan en verzonnen, voor waarheid aangenomen. Pure ellende.

Die avond aan de Ronde Tafel verban ik Lucinda. Ik vertík het om Jeremy als Verrader aan te wijzen en ik had mijn eigen theorie om haar te verdenken. Die theorie was achteraf natuurlijk ook gebaseerd op poep, maar dat terzijde. Je intuïtie wordt je compleet ontnomen in dit spel; mijn intuïtie zat bij Jeremy alleen wel goed. Het is zo’n ontzettende schat, en hij ging er zo aan onderdoor om onterecht als Verrader gezien te worden. Dit kon in mijn beleving simpelweg geen Verrader zijn; ik wilde zo graag dat hij het niet was. En zo’n oprechte lieverd wil je toch ook gewoon bij je hebben wanneer je in zo’n kutspel zit?

De tranen van Robin waren gegrond; zij en ik zaten op dezelfde lijn wat betreft Jer. Ik baalde als een enorme stekker en we hebben het gewoon weer verneukt. Daar gaat onze Golden Boy en hij neemt zijn portie menselijkheid met zich mee.

Zou ik die nacht lekker gaan slapen omdat ik niet vermoord kan worden? Not a chance in hell. Kutspel.  

Vrijdag 15 maart om 20:00 uur op RTL4 zal aflevering 5 te zien zijn. Kijk en lees je weer mee? SPANNOND.

Previous
Previous

Achteraf kan ik mezelf wel voor m’n kop rammen. Met een koekenpan.

Next
Next

Goed plan, uitvoering helemaal poep