Doe mij maar een klontje mindfuck bij de warme choco

Ken je die comfortzone waarbij je lekker knus op de bank TV kijkt? Warme choco, dekentje erbij, kaarsje aan en dan je favoriete tv-programma op. Je zit er helemaal klaar voor in je eigen kleine bubbel. Je bent er veilig, je hebt fijne mensen om je heen. Je kunt volledig ontspannen terwijl je naar Nederlanders koekeloert die op een onbewoond eiland keihard aftakelen van de honger, half sterven tijdens missies in de gloeiendhete zon en elke dag weer een kilo lichter worden. Puur genot om naar te kijken maar jij bent blij dat jij het niet hoeft te doen.

Datzelfde geldt voor Nederlanders die in een Frans chateau gedropt worden en stuk voor stuk niet te vertrouwen zijn, want er zitten er een aantal tussen die zijn aangewezen als “weerwolf”. Ken je dat spel, weerwolven? Google anders even, want dit is dus zo’n programma waarin dat spel wordt gespeeld maar dan 24/7 met échte mensen. De deelnemers worden stuk voor stuk helemaal krankjorum omdat ze niemand kunnen vertrouwen en zelfs hun eigen rationele brein niet meer functioneert. En jij maar genieten daar thuis op je bank. Lekker joh.

Nu bestaan er dus ook mensen die naar dit soort programma’s kijken en vinden dat het dagelijks leven een beetje uitdaging mist en die wel wat avontuur kunnen gebruiken. Deze mensen denken: ‘dit wil ik ook’. Je kunt ze knettergek noemen, ontspoorde psychopaten of adrenaline junkies. Ik noem ze durfals. En laat ik er daar nou net één van zijn. ‘Als ik me óóit op kan geven voor Expeditie Robinson of De Verraders, dan doe ik dat!’, aldus yours truly. Doe mij maar een lekkere portie mindfuck bij de warme choco.

De deelnemers van de verraders seizoen 4

Nooit had ik gedacht dat mijn gebeden verhoord zouden worden. Tot de dag dat werd aangekondigd dat seizoen 4 van ‘De Verraders’ zou worden opgenomen met onbekende Nederlanders. De aanmeldingsperiode was geopend en heel Nederland kreeg de kans zich op te geven voor dit psychologische spel. Daar zat ik dan met m’n grote muil. Wie A roept, moet ook B zeggen… Nou moet ik eerlijk bekennen dat het een aantal weken heeft geduurd voordat deze durfal zich daadwerkelijk aan durfde te melden. Ik heb zelfs zo lang gewacht dat de deadline alweer bijna was verstreken, maar ik heb de daad bij het woord gevoegd. Vanaf dat moment was het een kwestie van wachten…

“Graag nodigen we je uit voor een eerste selectiegesprek voor het vierde seizoen van het RTL-programma De Verraders.”

En zo begon mijn avontuur.

De Verraders - Seizoen 4. Vanaf vrijdag 16 februari om 20:00 op RTL4. Kijk je mee?

Previous
Previous

Van nummertje 138 naar “Welkom bij Seizoen 4 van De Verraders”

Next
Next

Een hostel of een coliving? Een wereld van verschil.