Het succesverhaal van Carla

Carla Pieters en haar man in de USA.

‘Ik was zó zeker van wat ik wilde, dat ik daarmee bepaalde dat het ook ging lukken.’

Carla Pieters werkt als Virtual Assistant vanuit Mexico met haar eigen onderneming – Carla Your Virtual Assistant. Omdat zij op dit moment het leven leidt waar ik uiteindelijk naartoe wil, was de keus snel gemaakt haar te vragen voor een interview. Ze reageerde nog leuker dan verwacht waardoor een datum snel geprikt was en mijn enthousiasme nog een extra niveautje steeg.

Carla en haar man hebben samen één droom en dat is om de wereld te zien. Om die reden maakten ze samen plannen om deze droom waar te maken. Vanuit haar baan in loondienst als HR-medewerker, ging ze op zoek naar mogelijkheden om remote te kunnen werken en kwam ze er al gauw achter dat het VA-schap een potentiële parel was. Zonder hier een cursus of opleiding voor te volgen, ging ze zelf aan de slag. En met succes.

1 januari 2022 is Carla met haar KvK-registratie officieel gestart met CYVA. Per 1 juni had ze haar eerste opdrachtgever binnen naast haar baan in loondienst, die ze per oktober 2022 heeft opgezegd om met hun reis te starten. Inmiddels heeft ze 3 opdrachtgevers en elke ochtend klapt ze in het zonnige Mexico haar laptop open om haar werkzaamheden bij te houden. Wanneer na 2 à 3 uur alles rond is, vervolgt ze haar dag precies op de manier zoals zij dat wil.

Tot op heden heeft ze niet al te veel moeite hoeven doen om aan klanten te komen, of zoals ze zelf mooi zegt: ‘ik heb niet hoeven “leuren”’. Haar huidige opdrachtgevers kende ze al, of zijn via via bij haar terecht gekomen. Dit wil niet zeggen dat alles vlekkeloos is gegaan, want de verandering die hun droom met zich meebrengt en het starten van een nieuw leven is niet alleen wennen voor Carla, maar ook voor haar opdrachtgevers; het tijdsverschil, de reisdagen, de bereikbaarheid. Het vergt aan haar kant ook een goede discipline om daadwerkelijk op de geplande dagen/tijden aan het werk te gaan, terwijl je ook op het strand kan liggen. In de zon. Met een goed boek. En een cocktail.

Verdient ze genoeg geld om helemaal van rond te komen? Nee. Wel hebben zij en haar man een goeie buffer, die ze beide aan kunnen vullen, zodat deze een hele poos mee kan gaan. Het plan is namelijk om te reizen voor onbepaalde tijd. Om die reden twijfelde ze ook even om het interview af te leggen, want is ze wel succesvol genoeg? In mijn ogen is ze dat zeker, want mijn definitie van succes komt precies overeen met waar zij nu staat in het leven.

Het reizen en werken bevallen haar heel erg goed. ‘Thuis kun je wel bedenken dat je digital nomad wordt, maar werkt het eigenlijk wel als het zo ver is?’ De Wifi-verbinding blijft altijd een beetje spannend, en hoe voel je je na een dag reizen? De verplichting naar de klant is er namelijk nog wel altijd. Wel geeft Carla me het volgende mee: ‘voor de klant ben je “gewoon” een betaalde VA, niet een digital nomad aan de andere kant van de wereld van wie ze alle verhalen graag willen horen. Dus hoewel je op reis bent, mensen ontmoet en plezier beleeft, doe je het VA-werk echt alleen’. Daartegenover staat wel weer dat je precíes je week in kunt plannen zoals jíj dat wilt.

Sinds CYVA is Carla zelfverzekerder geworden. Ze had een droom en de realisatie ervan is gelukt, ze kan dit en ze doet het gewoon. En hoe zelfverzekerd ík ook over dacht te komen in ons gesprek, toch was Carla’s advies voor mij om “de beren op de weg te negeren”. ‘Die beren zijn logisch, maar als je het echt graag wilt, kan je het gewoon’, aldus Carla.

Bedankt voor dit fijne interview, Carla. Door jou is mijn motivatie nog groter geworden. Dit gaat me lukken, en wie weet kom ik je ergens aan de andere kant van de wereld een keer opzoeken voor die cocktail aan het strand op een vrije dag!

Previous
Previous

Een hostel of een coliving? Een wereld van verschil.

Next
Next

In gesprek met Roel Hermans